Apolecia este o afecțiune dermatologică cu care foarte multe femei, cât și bărbați se confruntă. Căderea părului apare atunci când există o problemă la nivelul foliculilor piloşi. Un om pierde în medie 50-100 de fire de păr pe zi. În momentul în care această cantitate crește peste 150 de fire de păr atunci este nevoie de o vizită la medicul dermatolog.

Transplantul de păr reprezintă o soluţie definitivă şi naturală pentru alopecie. Medicul specialist în chirurgie capilară (implant de păr) de la Clinica Bendis, Cluj-Napoca, Dr. Skander El Akari, recomandă această intervenție atât femeilor, cât și bărbaților. Iată tot ce trebuie să știi despre acest implant.

Interviu cu Skander El Akari, medicul specialist în chirurgie capilară

„Căderea părului este un fenomen natural. Pierdem sute de fire de păr pe zi. Anumite boli, precum alopecia andro-genetică poate accelera procesul de pierdere a părului. Există iar forme de alopecie mai difuze pe bază hormonală, nutriţională sau legată de alte boli.

Prezenţa unor zone vizibil rărite sau complet descoperite şi se asociează cu lipsa de încredere în sine şi complexe de imagine, situaţii tot mai frecvent întâlnite în ziua de astăzi. Aceeaşi situaţie o întâmpinăm şi în cazul plăgilor arse sau forme de cicatrici post-accident. Implantul de păr devine cea mai promptă soluţie.

Majoritatea pacienţilor care s-au prezentat la Clinica Bendis în anul 2020 au fost persoane cu plăgi arse sau cu cicatrici cheloidiene, pacienţi cu gradul 4-7 (conform scara Norwood-Hamilton pentru bărbaţi) de alopecie şi

femei cu gradul 2 si 3 de alopecie (conform scara Ludwig)”, a menţionat Dr. Skander El Akari. Citește continuarea articolului AICI.