Alopecia la barbati

Ce tratamente aplicam pentru caderea parului?

Cei care îl au îl iubesc. Cei care nu au îl doresc. Iar cei care îl pierd vor face orice pentru a-l păstra!

Vorbim despre păr, evident.

In etiopatogenia alopeciei sunt incriminati in primul rand factorii hormonali (androgenii) insa joaca un rol semnificativ si cei genetici sau seboreea.

Alopecia este o afecțiune dermatologică inflamatorie care lezează foliculii piloși, în principal cei de la nivelul scalpului. Aproximativ 1 din 2 bărbați experimenteaza timpuriu caderea parului. Când un bărbat începe să-și dea seama că își pierde părul, tinde să intre în panică. Căderea părului poate fi temporară sau definitivă și poate afecta persoanele de toate vârstele, inclusiv copiii.  Nu te panica! Alopecia poate fi corelata cu stresul sau depresia. De asemenea tine cont că există multe motive pentru care bărbații își pierd părul iar unele pot fi prevenite.

Va prezentam in cele ce urmeaza diferite cauze ale cheliei masculine și mod de tratament:

1. Genetic

AAG este o forma de alopecie necicatriciala cu o pierdere progresiva a firelor de par, cu o distributie caracteristica, cel mai frecvent intalnita in randul populatiei de sex masculin.  Vom observa caderea parului in regiunile fronto-temporale, urmate de zona vertexului.

Cum să evitați dezvoltarea cheliei?

Pentru căderea genetică a părului există tratamente timpurii: finasterid, minoxidil. Tratamentele moderne, de exemplu: mezoterapie injectabilăPRP, contribuie alături de tratamentul medicamentos la obținerea unor rezultate notabile. Rezultatele terapiei, indiferent de metoda aleasă necesită minimum 8 săptămâni de așteptare.

Aceste tratamente opresc caderea parului la 90% dintre barbati.

2. Varsta

Din păcate, este dificil să lupți cu mama natură. De-a lungul anilor, bărbații vor observa căderea și rărirea părului pe măsură ce îmbătrânesc. De la vârsta de 30 de ani, creșterea părului începe să încetinească și volumul scade.

Cum să evitați dezvoltarea cheliei?

În zilele noastre, mulți bărbați acceptă căderea părului la bătrânețe și o poartă cu stil. Totuși, dacă nu ești fericit să îți pierzi părul și îți provoacă un complex: transplanturile de păr sunt tratamente eficiente clinic.

3. Alimentatia

Dieta ta este greșită! La fel ca multe alte lucruri, părul tău are nevoie de nutrienți specifici pentru a crește și a rămâne sănătos. Pierderea bruscă în greutate, lipsa fierului sau alimentația necorespunzătoare pot duce la căderea părului (de obicei temporară).

Cum să evitați dezvoltarea cheliei?

Optati pentru o dietă sănătoasă, echilibrată, cu multe proteine, fier, zinc și biotină. Leguminoasele precum fasolea și lintea sunt alimente grozave pentru început.

4. Stresul

Ești foarte stresat? Contrar a ceea ce cred majoritatea oamenilor, stresul este o cauză foarte rară a căderii părului. Există o cauză pentru căderea părului legată de stres, respectiv șocul emoțional sau stresul fizic. Această cauză provoacă căderea părului pe o zonă care se poate răspândi.

Cum să evitați dezvoltarea cheliei?

Cea mai bună soluție este să elimini cauza stresului tău. Când acest lucru nu este posibil (de exemplu, locul de muncă este imposibil de părăsit), poate luați în considerare terapia cognitiv-comportamentală și exercițiile pentru a gestiona stresul.

5 tratamente necorespunzatoare si styling excesiv

Moda, stilul și părul sănătos se înțeleg precum și uleiul și apa. Este adevărat că împletiturile strânse sau plate, cocurile sau diferitele tratamente applicate părului pot deteriora grav scalpul. Și anume: dacă rădăcinile sunt deteriorate, acest lucru provoacă căderea părului.

Cum să evitați dezvoltarea cheliei?

Fii diferit și nu urma tendințele!

Îngrijiți-vă scalpul utilizând șampoane și balsamuri hidratante și evitați să vă legați părul prea des fără întrerupere. Nu utilizati excesiv geluri de par, spume sau alte produse de styling care incarca firul de par.

6. Psoriazis cutanat

Psoriazisul este o boala autoimuna cu evoutie cronica cauzata de o rata de proliferare ale celulelor pielii de pana la 10 ori mai rapid fata de rata normala, sub actiunea factorilor de inflamatie eliberati de catre limfocitele T. In mod fiziologic, pielea se reinnoieste la fiecare 10-30 de zile insa in cazul pacientilor cu psoriazis, procesul are loc la fiecare 3-4 zile si determina acumularea de celule moarte sub forma de scuame la suprafat pielii.

Psoriazisul cutanat provoacă mâncărimi severe care duc la mătreață. Evitați pe cât posibil să vă zgâriați deoarece riscul de sângerare, infecție sau chiar ruperea părului este frecvent.

Cum să evitați dezvoltarea cheliei?

Consultați-vă medicul. Principiile de tratament in cazul psoriazisului urmaresc imbunatatirea aspectului estetic si al calitatii vietii pacientilor. Preparatele medicamentoase utilizate cel mai frecvent cuprind unguente pe baza de uree sau acid salicilic, fototerapie sau medicatie orala sistemica.

7. Dermatita seboreica

Manifestările clinice ale dermatitei seboreice sunt reprezentate cel mai des de prurit, pete de culoare roşiatică cu scuame uleioase sau cruste de culoare albicioasă sau gălbuie pe scalp, faţă, zonele laterale ale nasului, sprâncene, urechi etc

Cum să evitați dezvoltarea cheliei?

Dermatita seboreică are o evoluţie blândă în general, nu determină disconfort major, dar manifestările pot fi mai severe în perioadele de stres sau în anotimpul rece.

Medicul dermatologg va poate prescrie un şampon antimătreaţă care conţine ca ingredient activ una din următoarele: zinc pirition, acid salicilic şi sulf, ketoconazol, sulfură de seleniu.

Cere mai multe informatii

Pentru alte informații ne puteți scrie prin acest formular și in maxim 24h veți primi un răspuns.

  Programare telefonic si WhatsApp

  Mereu alaturi de pacienti

  Clinica specializata in implantul de par si recuperare capilara. Programeaza-te acum! Peste 10 ani experinta in lupta impotriva caderii parului.

  0724.480.526
  Luni – Sambata: 8:30 – 17:00

  Programare prin telefon

   

  Programare prin WhatsApp